Nousiaisten Henrikin Lippukunta - Partio Pähkinänkuoressa: Juhlapäivät

Mitä partio on? | Partioaate | Juhlapäivät | Partioasu | Toimintaryhmät | Liittyminen | Maksut


Juhlapäivät


Nousiaisten Henrikin Lippukunnan perustamispäivä 6.1.

Lippukuntamme on perustettu 6.1.1963.


Muistelemispäivä 22.2.

Muistelemispäivä eli Thinking Day on partioliikkeen perustajan Lordi Baden-Powellin ja hänen puolisonsa Olaven, Lady Baden-Powellin, partiotyttöjen ylijohtajan, yhteinen syntymäpäivä. Muistelemispäivää vietetään helmikuun 22. päivänä. Tarkoituksena on tuona päivänä ajatella muiden maiden partiolaisia sekä herättää halu auttaa huonommassa asemassa olevia partiolaisia.


Yrjönpäivä 23.4. ja partioviikko

Yrjönpäivä on partiolaisten tärkein juhlapäivä. Partioliikkeen perustaja Robert Baden-Powell valitsi Pyhän Yrjön – hyveellisen ja rehdin heikkojen auttajan – partiolaisten suojeluspyhimykseksi ja esikuvaksi. Pyhän Yrjänän taistelu lohikäärmeen kanssa kuuluu keskeisiin partiotarinoihin. Yrjönpäivänä monessa lippukunnassa järjestetään juhla: annetaan partiolupaus ja jaetaan merkkejä. Yrjönpäivää on vietetty partiotoiminnan alkuajoista lähtien B-P:n ohjeen mukaan. Partioviikko on se viikko huhtikuussa, jolle Yrjön päivä osuu. Partioviikko päättyy partiolaisten kirkkopyhään.


Rauhanpäivä

Partiotyttöjen Maailmanliitto on nimennyt syyskuun kolmannen tiistain partiolaisten kansainväliseksi rauhanpäiväksi. Suomeen ajatus rauhanpäivan viettämisestä tuli ruotsalaisilta partiolaisilta yli kymmenen vuotta sitten. Rauhanpäivän keskeinen teema on erilaisuuden hyväksyminen. Kun tunnemme toisemme, emme halua sotaa. Tämä pätee ihmissuhteissa ja myös laajemmin kansojen kesken.
(lähde: Suomen Partiolaiset, http://arkisto.partio.fi)